Инженеринг – проектиране и строителство на жилищен комплекс „Лабиринт” – гр. Варна

Концепцията на жилищния комплекс е подчинена на идеята за меандъра – разпространен още от древността геометричен орнамент във вид на линии, пречупващи се под прав ъгъл и многократно повтарящи се в ред. Абстрактен в същността си, орнаментът придава характерен геометричен акцент и въздействие, стои еднакво добре в графичен и пластичен (триизмерен) вид. Символизира законите на природата, нейната цикличност и възпроизводство. Меандърът е елемент, който се използва периодично през епохите – през римската, византийската, класицизма, викторианската, ар деко. Вдъхновението от силното въздействие на меандъра е проектирано в разпознаваем и запомнящ се жилищен комплекс, подчинен на яснотата и чистотата на геометричната форма. Всички апартаменти имат благоприятно изложение. Само 18% от фасадните стени са изложени на север. Всяко друго градоустройствено решение би увеличило многократно процента на жилищата със северно, североизточно и северозападно изложение.

Жилищен комплекс „Лабиринт” е съвременен архитектурен ансамбъл от шест сгради, всяка с по девет надземни етажа, обединени в богата паркова среда с добре обмислена и организирана инфраструктура. Декоративната водна площ в центъра на композицията е продължение на идеята за уникалния природен феномен – меандър. Жилищният комплекс е разположен в парцел с площ от 12 145 кв. м, от които са застроени под 20%. Останалата част е предназначена за озеленяване, детски площадки и зони за почивка с водни площи. Жилищен комплекс „Лабиринт” се състои от 239 апартамента, предимно с две и три спални. Всички апартаменти са с чиста правоъгълна функционалната схема, отговаряща максимално на съвременните изисквания за обитаване.

Паркирането в комплекса е осигурено по периферията на имота и в подземен паркинг, за да се осигури комфорт на обитаване в зоните за рекреация. Комплексът разполага с  334 паркоместа, 200 от които в подземния паркинг.

Постигнат е съвременен дизайн на сградите с достъпни материали и форми. Материалите по фасадите са структурна мазилка на Weber, HPL плоскости с дървесен декор на Fundermax, PVC дограма на REHAU система SYNEGO и стоманени парапети.

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА в категория „Жилищни комплекси от многофамилни сгради” на националния конкурс „Сграда на годината 2018”.

Когато #ВКЪЩИ означава цял жилищен комплекс! #LABYRINTH | Варна, ул. „Академик Андрей Сахаров“ 9

Каталог
www.labyrinth.bg

офис София

Офис София

 

гр. София,
бул. Цар Освободител 6
 

02 843 50 11
 

02 846 81 75
 

office.sf@hydrostroy.com
офис Варна

Офис Варна

гр. Варна,
бул. Сливница 201
052 733 333
052 737 777
office@hydrostroy.com
офис Бургас

Офис Бургас

 

гр. Бургас,
Промишлена зона Юг,
ул. Търговска 15
 

056 840 205
 

02 846 81 75
 

office@patstroyburgas.com
офис Скопие

Офис Скопие

 

гр. Скопие, Северна Македония
ул. „Йордан Миялков“ 34

+389 75 399 889

 

office.mk@hydrostroy.com